Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2019

Οι υποψήφιοι του συνδυασμού ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ μέχρι το παρόν

Οι υποψήφιοι του συνδυασμού ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ  μέχρι το παρόν. 
Γιατί είναι επιτακτική η ανάγκη ισχυρών και πολυσυλλεκτικών ψηφοδελτίων που θα στοχεύουν να διοικήσουν και όχι να συνδιοικήσουν έναντι ανταλλαγμάτων..

Οι νέοι άνθρωποι στηρίζουν έμπρακτα την ανεξάρτητη και πολυσυλλεκτική προσπάθειά για την νεα εποχή για την ΑΡΓΙΘΕΑ να την ανεβάσουμε ψηλά    

  Ο Στέλιος Κωφός από το Ανθηρό είναι ο νέος υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Αργιθέας! Είναι Ηλεκτρονικός Μηχανικός και εργάζεται στον ΟΤΕ. Είναι παντρεμένος με την ιατρό Χρύσα Πατράκη (επίσης με καταγωγή από το Ανθηρό) και έχουν αποκτήσει μια κόρη, την Δήμητρα. 
Ακόμα ένας από τους πλέον δυναμικούς εκπροσώπους της νέας γενιάς Αργιθεατών αποφάσισε να δραστηριοποιηθεί για το καλό της περιοχής! Πρόκειται για ένα ενεργό μέλος της αργιθεάτικης κοινωνίας και αναγνωρίσιμο στέλεχος της τοπικής συλλογικής δράσης, το οποίο έχει προσφέρει σε μεγάλο βαθμό στη διατήρηση και συνέχιση της παράδοσης του τόπου μας.
Στέλιο, σου ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία!
Ακολουθεί σύντομη δήλωση του Στέλιου:
"Φίλες και φίλοι,
Έχω γεννηθεί το 1981 και είμαι απόφοιτος της Σχολής Ηλεκτρονικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου του Hull της Αγγλίας. Εργάζομαι στον ΟΤΕ ενώ έχω διατελέσει Τακτικό Μέλος Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων της Διεύθυνσης Προμηθειών Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.
Οι ρίζες μου είναι αμιγώς αργιθεάτικες καθώς και οι δύο γονείς μου κατάγονται από το Ανθηρό. Η παρουσία μου στην Αργιθέα είναι συνεχής από την παιδική μου ηλικία έως και σήμερα. Έχω υπηρετήσει την περιοχή μου ως Πρόεδρος του Συλλόγου Ανθηριωτών Αθήνας. Παραμένω παρών στα συλλογικά και πολιτιστικά δρώμενα με βασικό στόχο τόσο την ανάδειξη της Αργιθέας όσο και τη διάσωση της πλούσιας και αυθεντικής αργιθεάτικης παράδοσης.
Αργιθεάτισσες και Αργιθεάτες,
Σε μία εποχή κατά την οποία η ενασχόληση με τα κοινά απαξιώνεται, ο βασικός λόγος που αποφάσισα να είμαι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος είναι γιατί ειλικρινά πιστεύω στην Αργιθέα και στους Αργιθεάτες. Αισθάνομαι ότι η αποχή δεν αποτελεί λύση στα διαχρονικά προβλήματα της ιδιαίτερης πατρίδας μου. Αντίθετα, σε κρίσιμες περιόδους όπως η σημερινή επιβάλλεται η συμμετοχή και η ανιδιοτελής συμπόρευση όλων των δημιουργικών δυνάμεων.
Ο Ανδρέας Στεργίου και ο συνδυασμός «ΑΡΓΙΘΕΑ νέα εποχή» μπορούν να θέσουν την περιοχή μας σε μία σύγχρονη τροχιά με υπευθυνότητα, βιώσιμο σχεδιασμό και ρεαλιστικές λύσεις.
Προσωπικά αρνούμαι οποιαδήποτε εμπλοκή σε μεγάλα λόγια, ανεκπλήρωτες υποσχέσεις, σκόπιμες υπερβολές και φυσικά κάθε μικροπολιτική που υπονομεύει το μέλλον μου και το μέλλον των συνδημοτών μου.
Το μόνο επομένως για το οποίο μπορώ ανεπιφύλακτα να δεσμευτώ είναι πως θα προσπαθήσω να συμβάλω στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των συνδημοτών μου και να γίνει η Αργιθέα μας πιο εξωστρεφής, πιο σύγχρονη και ικανή να διεκδικήσει το αύριο που της αξίζει.
Κατά συνέπεια, ζητώ τη στήριξη όσων αισθάνονται έτοιμοι να με εμπιστευτούν.
Με εκτίμηση,
Στέλιος Π. Κωφός
Υπ. Δημοτικός Σύμβουλος
ΑΡΓΙΘΕΑ νέα εποχή

"Γεννήθηκα στο Λαγκάδι Ανθηρού.
Τελείωσα Δημοτικό και Γυμνάσιο στο χωριό και στη συνέχεια το 2ο Λύκειο Τρικάλων. Σπούδασα στο ΕΚΠΑ Φιλολογία και μετά το τέλος της στρατιωτικής θητείας διορίστηκα σε σχολεία των Τρικάλων, Φλώρινας, Καρδίτσας. Σήμερα υπηρετώ στο Κέντρο Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Μουζακίου. Έχω ασχοληθεί με το συνδικαλισμό, γ.γ.της ΕΛΜΕ Καρδίτσας, αιρετό μέλος της ΠΕΕΚΠΕ Θεσσαλίας και τα πολιτιστικά πρόεδρος σε συλλόγους και φορείς της Αργιθέας και αλλού. Αρθρογραφώ σε αργιθεάτικα και τοπικά έντυπα καταθέτοντας προτάσεις για την ανάπτυξη του τόπου μας.
Παντρεμένος με την Ερμιόνη Βασιλού έχω δύο κόρες την Ευτυχία και τη Φωτεινή.

Αργιθεάτισσες και Αργιθεάτες,
Σας κάνω γνωστό και επίσημα ότι στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, όπως ίσως να γνωρίζετε, θα είμαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον ανεξάρτητο συνδυασμό "ΑΡΓΙΘΕΑ νέα εποχή" και υποψήφιο δήμαρχο τον Ανδρέα Στεργίου.
Η απόφασή μου αυτή είναι απόλυτα συνειδητή.
Γνωριζόμαστε. Άρα τα πολλά λόγια περιττεύουν. Θα ήθελα όμως να επισημάνω με έμφαση τα αυτονόητα:
Οι εκλογές κρατούν μια μέρα. Η ψήφος για τέσσερα χρόνια καθορίζει την τύχη του τόπου μας και τη δική μας. Ας διαχειριστούμε τη δύναμή της, συνεκτιμώντας τη σημερινή συγκυρία, με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη υπευθυνότητα.
Η παράταξή μας αποτελείται από έμπειρα και νέα πρόσωπα. Γνωρίζουμε τις ανάγκες και τα προβλήματα. Συνεχίζουμε πάνω σε ό,τι θετικό κληρονομούμε και με όραμα, ελπίδα και μεράκι περνάμε στη νέα εποχή. Με μπροστάρη και ενεργό ρόλο στη Νεολαία της Αργιθέας, αξιοποιώντας την εμπειρία των παλαιότερων και σε συνεργασία με όλο το έμψυχο δυναμικό της Αργιθέας, όπου γης, θα προσπαθήσουμε για ό,τι καλύτερο.
Ο Ανδρέας έχει δώσει δείγματα ότι γνωρίζει την τοπική αυτοδιοίκηση, έχει τις γνώσεις, τις γνωριμίες, την εμπειρία και το όραμα. Με καλή ΟΜΑΔΑ και συνεργασία με όλους, η επόμενη μέρα φαντάζει ελπιδοφόρα για την Αργιθέα.
Με βάση τα παραπάνω και με αποδοχή ότι θαύματα δεν γίνονται, αλλά και απόλυτη επίγνωση της σημασίας αλλά και της θέσης ότι η τελική απόφαση είναι δική σας, ζητώ την ψήφο σας στις επερχόμενες εκλογές.

Με την ευκαιρία εύχομαι σε όλους "Χρόνια Πολλά και Καλή Ανάσταση".

Ραντεβού στης Αργιθέας τα χωριά και τις κάλπες...

Με εκτίμηση
Γραμμένος Κώστας
Τηλ. Επικοινωνίας 6972813940
Email. kgrammenos61@gmail.com"
 — μαζί μεΚώστας Γραμμένος
Γιάννης Στεργιούλης από τα Βραγκιανά Αργιθέας! Ο Γιάννης είναι ένας νέος και εξαιρετικά δραστήριος Αργιθεάτης που συμμετέχει για πρώτη φορά στις δημοτικές εκλογές.
Γιάννη, σου ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία!
Ακολουθεί σύντομη δήλωση του Γιάννη:
"Γεννήθηκα το 1991 στα Βραγκιανά Καρδίτσας. Τελείωσα το Γυμνάσιο Βραγκιανών και φοίτησα στο νυχτερινό Λύκειο Ευκλείδης Θεσσαλονίκης. Σήμερα εργάζομαι στην καπνοβιομηχανία Παπαστράτος. Γεννημένος και μεγαλωμένος στην περιοχή της Αργιθέας γνωρίζω καλά τα προβλήματα του τόπου. Είναι η πρώτη φορά που ενεργοποιούμαι ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος και αυτό γιατί τα χωριά της Αργιθέας μαραζώνουν και εγκαταλείπονται στη μοίρα τους. Ήρθε η ώρα να δυναμώσει η φωνή της νέας γενιάς, δίνοντας μία ξεχωριστή και ελπιδοφόρα πνοή στην Αργιθέα. Ως εκ τούτου, συντάσσομαι με όλες μου τις δυνάμεις με το δημοτικό συνδυασμό "ΑΡΓΙΘΕΑ νέα εποχή" στο πλευρό του υποψήφιου Δημάρχου Ανδρέα Στεργίου γιατί έχει τη γνώση, τη θέληση, το ήθος και το δυναμισμό να αλλάξουμε την προοπτική του τόπου μας.
Σας ευχαριστώ θερμά.
Γιάννης Β. Στεργιούλης
Υπ. Δημοτικός Σύμβουλος Αργιθέας
ΑΡΓΙΘΕΑ νέα εποχή"
υποψήφιοι  από το Αργύρι Αχελώου!
Ο Βασίλης Μπαμπάτσικος και ο Σωτήρης Παναγιώτου τιμούν την προσπάθεια μας με τη συμμετοχή τους στο νικηφόρο ψηφοδέλτιο της δημοτικής κίνησης "ΑΡΓΙΘΕΑ νέα εποχή".
Πρόκειται για δύο οικογενειάρχες που διαμένουν μόνιμα στο Αργύρι και δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στην περιοχή. Επιμένουν να αντιστέκονται και να δημιουργούν στην Αργιθέα. 
Να σημειωθεί πως στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση του 2014, κατά την οποία ήταν συνυποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι στον ίδιο δημοτικό συνδυασμό, κατάφεραν να λάβουν ένα θριαμβευτικό ποσοστό στο Αργύρι.
Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά για εμάς να έχουμε δύο υποψηφίους που κατάγονται από ένα χωριό το οποίο διατηρεί μέχρι και σήμερα τη ζωντάνια του καθ' όλη τη διάρκεια του έτους!
Δίνουμε για ακόμα μια φορά το μήνυμα των προτεραιοτήτων μας για την επόμενη ημέρα αφού στα χωριά του Αχελώου βρίσκονται οι περισσότεροι μόνιμοι κάτοικοι της Αργιθέας.
Το τονίσαμε άλλωστε από την ιδρυτική μας διακήρυξη πως για εμάς πρωταρχικό μέλημα αποτελεί η αποτελεσματική επίλυση των καθημερινών προβλημάτων του μόνιμου πληθυσμού.
Είμαστε σίγουροι πως η συμβολή των δύο καταξιωμένων υποψηφίων μας στην επίτευξη αυτού του εγχειρήματος θα είναι καταλυτική.
Βασίλη και Σωτήρη σας ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία!


 Αντιγόνη Παπαϊωάννου, νέα Αργιθεάτισσα, θα είναι υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Αργιθέας για πρώτη φορά!
Αντιγόνη, σου ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία!
Ακολουθεί σύντομη δήλωση της Αντιγόνης:
"Φίλες Αργιθεάτισσες, Φίλοι Αργιθεάτες,
Λίγο πολύ όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Ζω και μένω όλο το χρόνο στην Αργιθέα. Κατάγομαι από το Πετρωτό και από το Ανθηρό. Εργάζομαι στην οικογενειακή μας επιχείρηση στην ταβέρνα «ο Αχελώος» που βρίσκεται στην γέφυρα Κοράκου στην κοιλάδα Αχελώου.
Σαν μόνιμη κάτοικος της Αργιθέας γνωρίζω πολλά από τα προβλήματα της περιοχής. Ως νέος άνθρωπος όμως σκέφτομαι πως αυτή η κατάσταση που βιώνουμε στην περιοχή πρέπει να αλλάξει προς το καλύτερο.
Αποφάσισα να είμαι υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με το δημοτικό συνδυασμό «ΑΡΓΙΘΕΑ νέα εποχή» και με τον υποψήφιο Δήμαρχο Ανδρέα Στέργιου.
Με εκφράζουν απόλυτα οι ιδέες, οι προτάσεις και το όραμα της νέας δημοτικής κίνησης για την Αργιθέα μας. Μαζί με όλους τους άλλους αξιόλογους συνυποψήφιους, ζητούμε την ψήφο και τη στήριξή σας για να αγωνιστούμε από κοινού για το καλό της Αργιθεας.
Η ενασχόληση με τα κοινά αποτελεί για εμένα μία μεγάλη πρόκληση. Θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις για τις διαχρονικές διεκδικήσεις της Αργιθέας, την ανάδειξη της περιοχής και την αποτελεσματική αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων.
Η Αργιθέα δικαιούται ένα καλύτερο αύριο και εμείς θα αγωνιστούμε πραγματικά για αυτό.
Σας ευχαριστώ θερμά,
Μετά Τιμής,
Αντιγόνη Β. Παπαϊωάννου
Υπ. Δημοτική Σύμβουλος Αργιθέας
ΑΡΓΙΘΕΑ νέα εποχή"                                                                                                                                                
 Ηλίας Τσιατσιάνης από τα Βραγκιανά Αχελώου! 
Ηλία, σου ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία!
Ακολουθεί σύντομη δήλωση του Ηλία:
"Φίλες Αργιθεάτισσες, Φίλοι Αργιθεάτες,
Αγαπητοί συμπατριώτες,

Γνωρίζετε πολύ καλά πως έχω δώσει διαχρονικές μάχες για την περιοχή μου από διάφορα μετερίζια. Αυτή τη φορά όμως πήρα την απόφαση για πιο ενεργή συμμετοχή και ουσιαστική ενασχόληση με τα κοινά.
Μετά από την επίμονη παρότρυνση των συνδημοτών μου ιδίως στην Ενότητα Αχελώου και ύστερα από αρκετή σκέψη, αποφάσισα να συμμετέχω στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου.
Θα είμαι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με το συνδυασμό "ΑΡΓΙΘΕΑ νέα εποχή" και με τον υπ. Δήμαρχο Ανδρέα Στεργίου.
Τα προβλήματα είναι πολλά, ήρθε ο καιρός να ασχοληθούμε σοβαρά με τις λύσεις τους.
Τόσα χρόνια εναλλάσονται οι ίδιοι και ίδιοι στο τιμόνι του Δήμου.
Έφτασε η στιγμή για στελεχιακή ανανέωση, καινούριους ανθρώπους και νέα προοπτική.
Οι μικροτοπικισμοί και οι προσωπικές κόντρες ανήκουν στο παρελθόν. Εμείς προχωράμε με λογική συνεργασιών και διάθεση για στήριξη όλων των χωριών, όλων των ανθρώπων! Χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς αποκλεισμούς.
Με πραγματική γνώση, όραμα και σοβαρό σχεδιασμό, μπορούν να αλλάξουν αρκετά πράγματα.
Εκτιμώ πως είναι η τελευταία ευκαιρία για την Αργιθέα να κατορθώσουμε όλοι μαζί να ξεφύγουμε από την εσωστρέφεια και να κοιτάξουμε μπροστά!
Μαζί με όλους τους συνυποψηφίους μου και τους έμπρακτους υποστηρικτές της παράταξής μας, είμαστε εδώ για να διεκδικήσουμε, να αγωνιστούμε και να προσφέρουμε πάντοτε ανιδιοτελώς!
Ο Αχελώος και η Αργιθέα ολόκληρη αξίζουν καλύτερες ημέρες!
Μετά Τιμής,
Ηλίας Τσιατσιάνης
Υπ. Δημοτικός Σύμβουλος Αργιθέας
ΑΡΓΙΘΕΑ νέα εποχή"

Ελένη Κολομπάτσου από τα Γρυμπιανά Αχελώου! Η Ελένη είναι μία δυναμική Αργιθεάτισσα και καταξιωμένη εργαζόμενη στο χώρο της δημόσιας υγείας. 
Ελένη, σου ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία!
Ακολουθεί σύντομη δήλωση της Ελένης:
"Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στα Γρυμπιανά Αχελώου, συνεπώς γνωρίζω από πρώτο χέρι τις δυσκολίες που επικρατούν στην περιοχή. Πρόκειται για μία κατάσταση που πραγματικά παραμένει βαλτωμένη εδώ και χρόνια. Ήρθε η ώρα να αλλάξει αυτή η εικόνα. Είναι μονόδρομος για την Αργιθέα μία διαφορετική κατεύθυνση. Έχουμε μπροστά μας την τελευταία ευκαιρία να γίνει κάτι αποτελεσματικό.
Ως νέος άνθρωπος που με ενδιαφέρει ο τόπος μου να προοδεύει, αποφάσισα με μεγάλη χαρά να συνταχθώ με τον Ανδρέα Στεργίου και τη δημοτική παράταξη "ΑΡΓΙΘΕΑ νέα εποχή".
Οι περισσότεροι με ξέρετε. Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός ούτε διεκδικώ αυτό το ρόλο. Πήρα την απόφαση να είμαι υποψήφια δημοτική σύμβουλος για πρώτη φορά γιατί ειλικρινά δεν ήθελα να απουσιάζω από αυτό το όμορφο εγχείρημα. Μέσα από την ενεργή μας συμμετοχή, όλοι μαζί, μπορούμε να κάνουμε τα πράγματα καλύτερα!
Μοναδικό μου κίνητρο παραμένει η ανιδιοτελής αγάπη μου για την Αργιθέα και τον Αχελώο. Βασικός μου στόχος είναι η προσφορά στους συμπατριώτες μου.
Χωρίς πολλά λόγια, θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό.
Σας ευχαριστώ θερμά.
Μετά τιμής,
Ελένη Κολομπάτσου
Υπ. Δημοτική Σύμβουλος Αργιθέας
ΑΡΓΙΘΕΑ νέα εποχή"  


Παναγιώτα (Γιώτα) Καρανίκα – Χαντζή                        
σου ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία!
Ακολουθεί σύντομη δήλωση της Γιώτας :
"Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι,
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Καταφύλλι Αχελώου. Πήγα Δημοτικό στο Καταφύλλι, Γυμνάσιο στα Βραγκιανά και Λύκειο στο Ραπτόπουλο. Σήμερα, διαμένω μόνιμα στα Βραγκιανά με την οικογένειά μου.
Μαζί με το σύζυγό μου, επιλέξαμε το δύσκολο δρόμο, προτιμήσαμε να μην εγκαταλείψουμε την Αργιθέα και να μεγαλώσουμε τα δύο μας παιδιά στα Βραγκιανά. Κόντρα σε όλες τις δυσκολίες της καθημερινότητας, συνεχίζουμε με ιδιαίτερο ζήλο να εργαζόμαστε στην οικογενειακή επιχείρηση, όπου αποτελεί μία από τις τελευταίες ενεργές ανοιχτές μονάδες σε ολόκληρη την Αργιθέα.
Έχοντας ζήσει την εγκατάλειψη που βιώνει η περιοχή και γνωρίζοντας όλα τα προβλήματα, αποφάσισα να είμαι και εγώ υποψήφια Δημοτικός Σύμβουλος Αργιθέας, στο πλευρό του υποψήφιου Δημάρχου Ανδρέα Στεργίου με κυρίαρχο στόχο να ζωντανέψουμε τον τόπο μας και πάλι.
Δεν υπάρχει άλλο περιθώριο για χάσιμο. Αξιοποιώντας κάθε θετική προσπάθεια που έχει πραγματοποιηθεί έως σήμερα κατά το παρελθόν, η νέα γενιά βγαίνει μπροστά.
Από την πλευρά μου, με την υποψηφιότητά μου θέλω να στείλω ένα ισχυρό διπλό συμβολικό μήνυμα:
Πρώτα σε όλους τους μόνιμους κατοίκους της Αργιθέας: Αξίζει πραγματικά να ασχοληθούμε οι ίδιοι με το μέλλον μας, δρομολογώντας την επίλυση των καθημερινών ζητημάτων. Εν συνεχεία σε όλες τις γυναίκες της Αργιθέας: Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υποτιμάμε τις δυνατότητές μας. Μπορούμε πραγματικά να διαδραματίσουμε ενεργό ρόλο για την εξασφάλιση της ευημερίας της αγαπημένης μας Αργιθέας.
Σας θέλουμε όλους μαζί μας!
Με ειλικρινή εκτίμηση,
Παναγιώτα (Γιώτα) Καρανίκα – Χαντζή
Υπ. Δημοτική Σύμβουλος Αργιθέας
ΑΡΓΙΘΕΑ νέα εποχή " 

Πρώτη υποψήφια από την Ανατολική Αργιθέα η Όλγα Κορλού! Η Όλγα είναι παντρεμένη με τον Βασίλη Τσιουραντάνη από τα Βραγκιανά και είναι μητέρα δύο παιδιών. Κατάγεται από το Λεοντίτο, ενώ σήμερα διαμένει στη Λάρισα.
Αποτελεί μια από τις πλέον γνωστές και πετυχημένες δικηγόρους της Αργιθέας.
Ξεχωριστή τιμή για το ψηφοδέλτιο της δημοτικής μας παράταξης η υποψηφιότητά της! Να σημειώσουμε πως έχει πλούσια δράση στα τεκταινόμενα της Αργιθέας ενώ συμμετέχει ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος για πρώτη φορά!
Όλγα, σου ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία!
Ακολουθεί σύντομη δήλωση της Όλγας:
“Γεννήθηκα και έζησα τα πρώτα παιδικά μου χρόνια στο Λεοντίτο . Όταν ήμουν 8 ετών εγκατασταθήκαμε οικογενειακώς στα Τρίκαλα. Εκεί τέλειωσα το Λύκειο και στην συνέχεια σπούδασα στη Νομική Σχολή Θεσ/νίκης. Ξεκίνησα την επαγγελματική μου δραστηριότητα αρχικά από την Αθήνα και στη συνέχεια στη Λάρισα, στην οποία δικηγορώ μέχρι σήμερα. Είμαι παντρεμένη με τον φιλόλογο Β.Τσιουραντάνη από τα Βραγκιανά και έχω δύο παιδιά τη Μαρία, φοιτήτρια Νομικής και τον Ηλία, μαθητή γυμνασίου. Στα φοιτητικά μου χρόνια διετέλεσα μέλος του Δ.Σ.του συλλόγου Αργιθεατών Β. Ελλάδος και σύμβουλος στην κοινότητα Λεοντίτου. Έχω διατελέσει μέλος του Δ.Σ. Αργιθεατών Λάρισας και του Δ.Σ.του πολιτιστικού συλλόγου Λεοντίτου.
Είμαι υποψήφια γιατί:
Όταν πρόσφατα επισκεφτήκαμε τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων με μέλη της παράταξης «Αργιθέα,Νεα Εποχή» μεταξύ άλλων μας είπε ότι ένα πράγμα θαυμάζει και δε μπορεί να καταλάβει σε μας τους Αργιθεάτες : Πώς γίνεται ,ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό Αργιθεατών κατοικεί μακριά από την Αργιθέα , να διατηρεί τόσο στενούς δεσμούς και να έχει τέτοια αγάπη για τον τόπο του. Είναι αυτή η αγάπη για τον τόπο μας και οι δυνατότητες ανάπτυξης που πιστεύω ότι έχει η Αργιθέα που με ώθησαν να ανταποκριθώ στο κάλεσμα του Ανδρέα αλλά και αυτής της ωραίας παράταξης που κατάφερε να συγκροτήσει οργώνοντας επί έναν και πλέον χρόνο όλη την Ελλάδα. Πιστεύω ότι όλοι αυτοί οι έμπειροι αυτοδιοικητικοί που έχουν συστρατευτεί μαζί μας αλλά και όλοι οι νέοι ,οι επιστήμονες ,οι επαγγελματίες μόνιμοι και απόδημοι ,αλλά και οι άνθρωποι του πνεύματος που είναι το μεγάλο κεφάλαιο της Αργιθέας, μπορούν να προωθήσουν αποτελεσματικά τα χρόνια ζητήματα του τόπου μας, να σχεδιάσουν νέα έργα αλλά και να παρασταθούν και να διεκδικήσουν τους πόρους που απαιτούνται στα κέντρα λήψης αποφάσεων τόσο σε τοπικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Στόχος μου:
• Να αγωνιστούμε όλοι μαζί μετεκλογικά ,από όποια θέση βρεθεί ο καθένας και με κάθε τρόπο, για την κατασκευή των μεγάλων έργων που θα βγάλουν τον τόπο μας από την οδική απομόνωση (σήραγγες, εσωτερική διασύνδεση…).
• Να συμβάλλω, όσο μπορώ, στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης όλων όσων κατοικούν μόνιμα και δραστηριοποιούνται στην Αργιθέα.
• Η Αργιθέα να αποτελέσει έναν ιδανικό τόπο αναψυχής για τους χιλιάδες απόδημους Αργιθεάτες αλλά και γενικότερα έναν εναλλακτικό τόπο προορισμού.
• Να μεταδώσουμε στις νεότερες γενιές αυτή την αγάπη των μεγαλύτερων για τον τόπο μας …
Πιστεύω ότι ο Ανδρέας με το όραμα του για την Αργιθέα ,τις γνώσεις και τον ενθουσιασμό ,τη μεθοδικότητα αλλά και τη συνεργατικότητα που τον διακρίνει θα είναι ένας πολύ καλός δήμαρχος .
Η Αργιθέα έχει να κερδίσει πολλά.
Η απόφαση όμως ανήκει σε όλους τους Αργιθεάτες και τις Αργιθεάτισσες.
Με εκτίμηση
Όλγα Ηλία Κορλού
Email : olkorlou@gmailΤΗΛ.ΕΠΙΚ:6976439061/2410532885/2410617681”
                                                                                                        Η Ευσταθία (Έφη) Καλλιώρα θα είναι υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Αργιθέας με τη δημοτική μας παράταξη! Η Έφη είναι τελειόφοιτη του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών στο Ε.Μ.Π. και κατάγεται από το χωριό Αργιθέα και από το Ανθηρό. Μεγάλη χαρά για την προσπάθεια μας η υποψηφιότητα μίας δυναμικής εκπροσώπου της νέας γενιάς Αργιθεατών! Νέες Αργιθεάτισσες όπως η Έφη προσδίδουν ξεχωριστή νότα αισιοδοξίας με την ενεργή συμμετοχή τους στην ερχόμενη εκλογική αναμέτρηση!
Έφη, σου ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία!
Ακολουθεί σύντομη δήλωση της Έφης:
" Ονομάζομαι Καλλιώρα Ευσταθία (΄Εφη), κόρη του Παναγιώτη Καλλιώρα και της Χρυσούλας Αρχιμανδρίτη. Κατάγομαι από το χωριό Αργιθέα (πρώην Κνίσοβο), όπου γεννήθηκε ο πατέρας μου και από το Ανθηρό, τόπο στον οποίο γεννήθηκε και μεγάλωσε η μητέρα μου. Είμαι τελειόφοιτη του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, με ειδίκευση στον τομέα των συγκοινωνιολόγων.
Τί είναι αυτό που ωθεί ένα νέο να ασχοληθεί με την πολιτική; Και πιο συγκεκριμένα τί οδηγεί μια νέα κοπέλα στη συμμετοχή στα κοινά; Δύο ερωτήματα με τα οποία έρχομαι αντιμέτωπη πολύ καιρό από τη στιγμή που αποφάσισα να αναμειχτώ στα πολιτικά πράγματα του τόπου μας. Έρχομαι, λοιπόν, να καταθέσω κάποιες σκέψεις ως απάντηση σε αυτές τις εύλογες απορίες που πρώτα από όλα κλήθηκα να απαντήσω στον εαυτό μου.
Αρχικά, το νεαρό της ηλικίας μου διόλου δεν συνεπάγεται αδιαφορία για το μέλλον της περιοχής από όπου κατάγομαι και μεγάλωσα. Αντιθέτως, μεγαλώνοντας σε μια οικογένεια που αγαπά και στηρίζει τον τόπο καταγωγής της έμαθα από μικρή να ενδιαφέρομαι, να προβληματίζομαι και να αποζητώ το καλύτερο γι αυτόν. Επιπλέον, θεωρώ πως η περίοδος της νεότητας που περιλαμβάνει όρεξη για δουλειά, πάθος, όνειρα, δημιουργικές ιδέες αποτελεί και αυτή κατάλληλη χρονική στιγμή για να επενδύσει κανείς στο μέλλον του τόπου του.
Προφανώς, δεν γνωρίζω πολλά και έχω να μάθω ακόμη περισσότερα αλλά έχω τη διάθεση και το μεράκι που απαιτεί αυτή η διαδικασία. Είναι δεδομένο ότι τον 21ο αιώνα δεν συζητάμε πια για την αναγκαιότητα της συμμετοχής των γυναικών στα κοινά. Πολυάριθμα παραδείγματα μέσα στα χρόνια έχουν αποδείξει πόσο απαραίτητες και ικανές είναι και χαίρομαι που μπορώ να διεκδικήσω κι εγώ τέτοια αξίωση.
Εν συνεχεία, θα ήθελα να αναφερθώ συνοπτικά στον τρόπο με τον οποίο μπορώ να συμβάλλω ουσιαστικά και εμπράκτως στην αναμόρφωση και βελτίωση της περιοχής. Η Αργιθέα είναι μια ανεξάντλητη πηγή φυσικού πλούτου και κάλλους που για να αναδειχτεί, όμως, η μεγάλη αξία της απαιτεί συντεταγμένη προσπάθεια. Οι σπουδές μου στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών μου επιτρέπουν να βλέπω την εξέλιξη του Δήμου Αργιθέας με μια πιο πρακτική ματιά. Παράδειγμα άξιο αναφοράς αναγκαίου έργου υποδομής είναι η αναβάθμιση του οδικού δικτύου στα περισσότερα τμήματα του Δήμου καθώς, εκτός από τη δυσκολία πρόσβασης, δεν είναι λίγες οι φορές που οι μόνιμοι κάτοικοι βιώνουν συνθήκες εγκλωβισμού και απομόνωσης στα χωριά τους. Επιπροσθέτως, ένα ακόμη κομμάτι που παραμένει ανεκμετάλλευτο και δεν έχει αξιοποιηθεί είναι τόσο η σημαντική γεωγραφική τοποθεσία του Δήμου όσο και η αρχιτεκτονική που έχει να επιδείξει.
Κλείνοντας, θα ήθελα να καταστήσω σαφές ότι ο πλουραλισμός των ηλικιών, των σκεπτικών, των ειδικοτήτων με κοινό παρονομαστή την πίστη και αφοσίωση στην ανάδειξη του τόπου μας μπορεί να αποφέρει πολύ θετικά αποτελέσματα. Δεν γνωρίζω σε βάθος τον «παλιό» τρόπο σκέψης και άσκησης πολιτικής, δεν ενεπλάκην ποτέ, γι’ αυτό και δεν θα αναφερθώ. Αυτό που έχω μόνο να σχολιάσω είναι ότι προχωράμε συνειδητά και με αίσθημα ευθύνης. Τόσο ο Ανδρέας Στεργίου όσο και όλοι οι συνυποψήφιοί μου στο συνδυασμό «ΑΡΓΙΘΕΑ νέα εποχή» δουλεύουμε από σήμερα με υπευθυνότητα για την επόμενη ημέρα.
Κατόπιν όλων αυτών, ζητώ τη στήριξή σας σε αυτή την ενδιαφέρουσα πρόκληση για το καλό της Αργιθέας.
Με ειλικρινή εκτίμηση,
Έφη Καλλιώρα
Υπ. Δημοτική Σύμβουλος Αργιθέας
ΑΡΓΙΘΕΑ νέα εποχή
τηλ. επικοινωνίας: 6982578368
email: efikalliora@gmail.com"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου