Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Δημοπρατείται και το υπόλοιπο τμήμα του δρόμου Βραγγιανά- Αργύρι

Προς ολοκλήρωση οι βασικοί οδικοί άξονες της Αργιθέας
Με την αρ.  6/78/7-6-2010  απόφαση της Ν.Ε. Έργων  εγκρίθηκε η δημοπράτηση του υπολοίπου τμήματος της οδού Βραγκιανά - Αργύρι μήκους 4 χλμ και προϋπολογισμού 1.400.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι έχουν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες στο 1ο τμήμα μήκους 8,5 χλμ και προϋπολογισμού 2.200.000 ευρώ από το ΕΑΠΝΑ 2.
Πέραν του σημαντικού έργου, προϋπολογισμού αθροιστικά 3.600.000 ευρώ που χρηματοδοτείται από το ΕΑΠΝΑ-2, στις υπόλοιπες περιοχές της Αργιθέας ολοκληρώθηκαν πρόσφατα ή βρίσκονται σε εξέλιξη οι παρακάτω σημαντικές παρεμβάσεις.
Στην Ανατολική Αργιθέα, εντός του τρέχοντος μηνός, εντάσσεται στο ΕΣΠΑ η οδός προς Ιερά Μονή Σπηλιάς μήκους 3 χλμ και προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ. Για την ολοκλήρωση της οδού προς Σπηλιά τρέχουν άλλες 2 εργολαβίες 200.000 ευρώ με χρηματοδότηση  από το ΤΕΟ και 1.000.000 ευρώ από το πρόγραμμα ΠΙΝΔΟΣ. Ακόμα, έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα συντηρήσεων της ΝΑ Καρδίτσας και η ασφαλτόστρωση της οδού Πετρίλο- Βλάσι μήκους 2 χλμ και έχει ολοκληρωθεί η εργολαβία Ρώση- Φουντωτό- Γέφυρα Παλιαντώνη μήκους 6,5 χλμ. από το πρόγραμμα ΕΑΠΝΑ-2.
Στη Δυτική Αργιθέα, έχει ολοκληρωθεί η εργολαβία και Ανθηρό- Γκροπές- όρια νομού προς Τρίκαλα μήκους 7 χλμ από το πρόγραμμα ΠΙΝΔΟΣ. Επίσης σε εξέλιξη βρίσκεται η εργολαβία Πετρωτό- Καλή Κώμη- Ελληνικά μήκους 12 χλμ και προϋπολογισμού 2.200.000 ευρώ, της οποίας έχει κατασκευασθεί το μεγαλύτερο τμήμα.
 Με την κατασκευή των παραπάνω οδικών αξόνων ικανοποιείται το βασικό αίτημα των Αργιθεατών που ήταν να φθάσει άσφαλτος σε όλα τα χωριά.
Παράλληλα, προετοιμάζεται η «επόμενη ημέρα» για το υπόλοιπο οδικό δίκτυο της Αργιθέας με την  ανάθεση σειράς μελετών από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση όπως:
  • 1. Οδός Σπηλιά- Μάραθος μήκους 16 χλμ.
  • 2. Οδός Κουμπουριανά- Καρυά μήκους 10,5 χλμ.
  • 3. Οδός Πετρίλο προς Τροβάτο- όρια Νομού μήκους 6χλμ.
  • 4. Οδός Βραγκιανά- Ρόγκια μήκους 4,5 χλμ.
  • 5. Οδός Αργύρι- Γέφυρα Καταφυλλίου- όρια προς Αιτωλοακαρνανία μήκους 6 χλμ.
  • 6. Οδός Ελληνικά- όρια Νομού μήκους 3 χλμ.
  • 7. Οδός Φυλακτή- Πετρίλο μήκους 10 χλμ με κατασκευή σήραγγας.
    Η ολοκλήρωση των παραπάνω μελετών που ήδη έχουν ανατεθεί και εκπονούνται θα δώσει τη δυνατότητα στους νέους αυτοδιοικητικούς θεσμούς, Περιφέρεια και Δήμο Αργιθέας, να διεκδικήσουν με καλές προϋποθέσεις την ολοκλήρωση του συνόλου των οδικών έργων που απαιτούνται για να είναι προσβάσιμη από παντού κάθε περιοχή της Αργιθέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου