Σάββατο 1 Ιουλίου 2017

ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΙΟΥ –ΑΡΓΙΘΕΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΙΟΥ –ΑΡΓΙΘΕΑΣ
Απίστευτο! Και όμως συνέβη .Το γραφείο κτηματογράφησης Αργιθέας από την Αγορασιά μεταφέρθηκε σε μία νύχτα στο Μαυρομμάτι Καρδίτσας.
Απροετοίμαστη .Χωρίς αντίδραση και χωρίς πειστική απάντηση εμφανίστηκε στο δημοτικό συμβούλιο η Δημοτική Πλειοψηφία .Ο εισηγητής του θέματος (Δ.Παπακώστας) θύμιζε περισσότερο εκπρόσωπο της ιδιωτικής εταιρείας κτηματογράφησης παρά αντιπρόσωπο των δημοτών .Καμία πρόταση Η μόνη πρόταση που κατατέθηκε ήταν αυτή του επικεφαλή της αντιπολίτευσης Γ.Χασιώτη για κοινό ψήφισμα διαμαρτυρίας.
Επειδή στη χθεσινή (28-05-2017) συνεδρίαση του δ.σ. τα παρακάτω δύο κρίσιμα ερωτήματα δεν απαντήθηκαν τα ξαναθέτω δημόσια με την ελπίδα ότι τουλάχιστον αυτή τη φορά όχι στην αντιπολίτευση αλλά απέναντι στους δημότες θα απαντηθούν ξεκάθαρα.
Πρώτο: Γιατί ο κ. Παπακώστας απέρριψε την πρόταση του Δημάρχου για έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου όταν προέκυψε το θέμα –αρχές Ιουνίου-ώστε από κοινού να καθορίσουμε τα επόμενα βήματα.
Δεύτερο: Γιατί ο κ. Δήμαρχος επέτρεψε- αν επέτρεψε –στον κ.Παπακώστα να «διαπραγματευθεί» μόνος με την εταιρεία και δεν ακολουθήθηκε η δέουσα αυτοδιοικητική πρακτική.
Σημειώνεται ότι η ανάδοχος εταιρεία θα λάβει το ποσό των 10 εκ. ευρώ για την κτηματογράφηση του Ν.καρδίτσας.
ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ ΔΡΟΜΩΝ ΒΟΣΚΟΤΟΠΙΩΝ
Για τη σύγχυση που δημιούργησε ο κ.Παπακώστας στους κτηνοτρόφους σχετικά με τους βοσκοτόπους και τα δικαιώματα βοσκής ,το δημοτικό συμβούλιο ομόφωνα απεφάνθη ότι θα ασκεί κανονικά την εν λόγω αρμοδιότητα και μάλιστα κανένας συνάδερφος δεν συντάχθηκε με την άποψη του εισηγητή περί Περιφέρειας,ΠΕΔ.ΚΕΔΕ.κ.τ.λ.
Συνεπώς οι κτηνοτρόφοι θα συνεχίσουν να απευθύνονται στο Δήμο όπως έπρατταν μέχρι σήμερα.
ΜΠΑΜΠΑΤΣΙΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Δ.Σ.Αργιθέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου