Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου 2017

Απάντηση στον εξ Αθηνών πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου Αργιθέας, Δ.Παπακώστα.

Μετά την καθολική αποδοκιμασία αλλά και γενικότερα μετά την πλήρη απαξίωση που εισπράττει ο κ. Παπακώστας από τους κατοίκους της Δημ. Ενότητας Αχελώου εξαιτίας της ανακολουθίας προεκλογικών υποσχέσεων και έργων, έπρεπε να ανακαλύψει μια δικαιολογία μήπως και διασωθεί πολιτικά .Στην αρχή της θητείας του την είχε ανακαλύψει, για όλα φταίει ο Δήμαρχος έλεγε, χαρακτηριστικές οι φράσεις του «δεν μπορεί, δεν θέλει, δεν ξέρει το παιδί» και ενώ αυτό το επιχείρημα ξεθώριασε με τον καιρό ,έπρεπε να εφεύρει κάτι καινούριο .Και το βρήκε .Για όλα φταίει ο Καλλικράτης αναφώνησε! Και άρχισε δήθεν αγώνα για να τον αλλάξει ! Κάθε δύο μέρες δημοσιεύει και ένα πανομοιότυπο άρθρο . Στην πραγματικότητα, αντιγράφει τις προτάσεις της ΚΕΔΕ και στη συνέχεια τις δημοσιεύει στον τοπικό τύπο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να φαίνονται ως δικές του. Αν αναρωτιέστε γιατί ο κ. Σκουρλέτης αργεί να καταθέσει το σχετικό νομοσχέδιο ένας είναι ο λόγος, απλά ,δεν έχει λάβει ακόμη τις προτάσεις του κ. Παπακώστα. Έλεος! Προσωπικά οι προτάσεις του για την αυτοδιοίκηση μου θυμίζουν τα άρθρα του ομογάλακτου του πρώην πρωθυπουργού Κ.Σημίτη περί διαφάνειας και δημοκρατίας.
Επί της ουσίας μια αυτοδιοίκηση ονειρεύεται και νοσταλγεί. Είναι αυτή που υπηρέτησε και υπηρετεί. 
Είναι η αυτοδιοίκηση της αδιαφάνειας, των απευθείας αναθέσεων, των αφανών έργων ,τις γελοιοποίησης κάθε αυτοδιοικητικής διαδικασίας, τις έλλειψης λογοδοσίας.
Είναι η αυτοδιοίκηση χωρίς κανένα έλεγχο από τα αρμόδια όργανα του κράτους.
Είναι η αυτοδιοίκηση των δανεικών ,μόλις τον προηγούμενο μήνα τρείς νέες καταδικαστικές για το δήμο αποφάσεις κατέφθασαν για χρέη της εποχής του.
Είναι η αυτοδιοίκηση της φανφάρας για αυτοπροβολή, χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα για τα προβλήματα της περιοχής .
Είναι η έμμισθη και εξ αποστάσεως αυτοδιοίκηση .
Ο κ.Παπακώστας είναι μοναδική περίπτωση αιρετού ,ενώ κατέχει έμμισθη θέση στο Δήμο και θα έπρεπε να βρίσκεται στο δημοτικό κατάστημα και να προσφέρει τις υπηρεσίες του ,αυτός πρωτοτύπησε , επέλεξε από την μακρινή Αθήνα να παριστάνει τον πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου Αργιθέας!!! Καιρός είναι να μεταφερθεί και το γραφείο του προέδρου στην Αθήνα «όταν δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό ,πάει το βουνό στο Μωάμεθ.» Έτσι θα πρέπει να είναι η σύγχρονη αυτοδιοίκηση !! Για αυτή την αυτοδιοίκηση πρέπει να αγωνιστούμε . ..Άξιος ο μισθός σου φίλτατε Δημήτρη αφού αντέχεις ακόμη μια φορά το μήνα και τρέχεις στο Ανθηρό για τις συνεδριάσεις του Δημ. Συμβουλίου. Πράγματι πρέπει να αυξηθούν οι αντιμισθίες!!!!!! 
Με εγκαλεί γιατί έκανα κριτική σε προηγούμενους Δημάρχους και αιρετούς . Του απαντάω ευθέως .
Για εμένα αυτό αποτελεί τίτλο τιμής .Έκανα κριτική γιατί μοναδικό μου κριτήριο ήταν και είναι τα προβλήματα της περιοχής . Έκανα κριτική γιατί δεν έκανα συμφωνίες πίσω από κλειστές πόρτες ,δεν συμβιβάστηκα για να αναρριχηθώ , δεν έτρεχα πίσω από ιδιωτικές εταιρείες για το χαρτζιλίκι μου και κυρίως δεν με «κρατούσε κανένας». Επειδή τεχνηέντως προσπαθεί να με ταυτίσει τόσο με τον εαυτό του όσο και με άλλους αιρετούς κλείνοντας θα ήθελα να διευκρινίσω το εξής: Με τον κ.Παπακώστα ως επικεφαλή συνεργαστήκαμε θεσμικά μόλις 2,5 χρόνια και αυτά στην αντιπολίτευση .Συνεπώς καμία εμπλοκή καμία συμμετοχή δεν έχω στα έργα και τις ημέρες του ως Δήμαρχος .Οφείλω όμως να αναγνωρίσω ότι αυτά τα 2,5 χρόνια μου ήταν δεόντως διδακτικά γιατί γνώρισα όχι μόνο τις μεθόδους και τις πρακτικές του αλλά και για ποιους λόγους η περιοχή έμεινε στην υπανάπτυξη και τη μιζέρια.
ΜΠΑΜΠΑΤΣΙΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Δημ. Σύμβουλος Αργιθέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου