Τετάρτη, 3 Ιανουαρίου 2018

Δημος ΑΡΓΙΘΕΑΣ Οι Μπλέ κάδοι και η …Πραγματικότητα.!!

Οι Μπλέ κάδοι και η …πραγματικότητα

Με αφορμή τους διθυράμβους του ρεπόρτερ της Δημοτικής πλειοψηφίας του Δήμου Αργιθέας σχετικά με την ανακύκλωση θα ήθελα να επισημάνω τα εξής:
Τους 301 έφτασαν οι Δήμοι που έχουν συμβληθεί με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), η οποία σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ οργανώνει το Σύστημα των μπλε κάδων για την ανακύκλωση των αποβλήτων συσκευασίας, προσφέροντας πλέον υπηρεσίες ανακύκλωσης στο 94% του πληθυσμού της χώρας.
Η ΕΕΑΑ πέρα από την τεχνογνωσία της ,διαθέτει στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης τους απαραίτητους Μπλε Κάδους και Μπλε Κώδωνες για τη συλλογή των ανακυκλώσιμων συσκευασιών καθώς και τα αντίστοιχα οχήματα για την αποκομιδή τους.
Ακόμη, η ΕΕΑΑ φροντίζει για την λειτουργία 32 Κέντρων Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) σε όλη τη χώρα , ενώ παράλληλα σχεδιάζει, χρηματοδοτεί και υλοποιεί, σε συνεργασία με τους Δήμους, εκστρατείες για την ενημέρωση των πολιτών στις ορθές πρακτικές ανακύκλωσης.
Όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό ο Δήμος Αργιθέας ούτε πρωτοτύπησε ούτε καινοτόμησε ούτε κανένα δικό του πρόγραμμα ξεδίπλωσε το μόνο που έπραξε και αυτό με καθυστέρηση (από τους τελευταίους Δήμους που εντάχθηκε) ήταν να λάβει τις σχετικές ( τυπικές) αποφάσεις το Δημοτικό συμβούλιο.
Είναι λυπηρό, κάποιοι μην έχοντας να επιδείξουν το παραμικρό έργο να προσπαθούν να κάνουν την « τρίχα τριχιά» μήπως και ξανακοροϊδεύσουν κάποιους καλοπροαίρετους συνδημότες μας.
Ακόμη πιο λυπηρό είναι το γεγονός ότι την ώρα που γινόταν αυτές οι πανηγυρικές ανακοινώσεις από την μακρινή Αθήνα οι κάτοικοι της Δημ. Ενότητας Αχελώου βίωναν την απόλυτη εγκατάλειψη δρόμοι απροσπέραστοι , αρκετά σημεία μετατράπηκαν σε παγοδρόμιο με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές εξαιτίας της εγκληματικής αδιαφορίας και της έλλειψης πρόνοιας .Η τυπική τουλάχιστον συνεργασία Δήμου και Περιφέρειας για τον Κεντρικό οδικό άξονα ανύπαρκτη ούτε καν σε ενημερωτικό πεδίο.
Μέσα σε όλα αυτά οι απόντες από την πραγματικότητα τοπικοί άρχοντες πότε « αλληλοσυγχαίρονται» και πότε «χαίρεται η ψυχή τους με τα όμορφα που συμβαίνουν» Όσο για τα μεταχειρισμένα φορτηγά που βαπτίστηκαν ολοκαίνουργια ,ουδέν σχόλιο.
Κλείνοντας να ευχηθώ σε όλους σας χρόνια πολλά και ευτυχισμένο το 2018.

ΜΠΑΜΠΑΤΣΙΚΟΣ Ιωάννης
Δ.Σ. Αργιθέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου