Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Εκλεισε το Γυμνασίο Βραγκιανών


«Το Γυμνάσιο Βραγκιανών, που για πρώτη φορά μετά από σαράντα χρόνια λειτουργίας δεν υποδέχθηκε τους μαθητές του τη νέα σχολική χρονιά 2010 -2011 στερεί από τα Βραγκιανά που το φιλοξενούσαν αλλά και από την ορεινή Αργιθέα ένα κομβικό σημείο αναφοράς, καταδικάζοντας την ευρύτερη περιοχή σε μαρασμό και αφανισμό.
Με την απόφαση της παύσης του Γυμνασίου Βραγκιανών μια ορεινή περιοχή, δυσπρόσιτη, με πολλά προβλήματα μετακίνησης και προσβασιμότητας κατά τους χειμερινούς κυρίως μήνες, που ασθμαίνει να διατηρηθεί ζωντανή λόγω της ισχνής οικονομικής δραστηριότητας των κατοίκων της δέχεται ένα καίριο πλήγμα στη συνοχή της. Επισημαίνεται ότι το Γυμνάσιο Βραγκιανών που στεγάζεται σε ένα νεόδμητο κτίριο, συνολικής επιφάνειας 405,80 m2 και χτίστηκε σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δ.Δ. Βραγκιανών του Δήμου Αχελώου, αντικαθιστώντας το προηγούμενο κτίριο που ήταν κατασκευασμένο από αμίαντο.         
Η τοπική κοινωνία επιθυμεί την επαναλειτουργία του σχολείου, καθώς οι ελάχιστοι στον αριθμό μαθητές του Γυμνασίου Βραγκιανών αναγκάστηκαν να εγγραφούν σε άλλα σχολεία και καθώς οι γονείς τους ζητούν την επαναλειτουργία του σχολείου προς διευκόλυνση της μαθησιακής διαδικασίας και για πρακτικούς λόγους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου