Πέμπτη, 8 Ιανουαρίου 2015

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΔΩΡΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΑΡΓΥΡΙΟΥ ΑΡΓΙΘΕΑΣ!!

Ένα έργο ανταποδοτικού χαραχτήρα που μετά από χρόνια αποδίδει οικονομικό όφελος  στους κατοίκους του  Αργυρίου ...  Μπράβο στην τότε κοινοτική Αρχή που πίρε την απόφαση να γίνει ο Υδροηλεκτρικός Σταθμός..  και φυσικα και η επόμενη   δημοτική αρχή που το συνήχησε .

                                                                                                                                                     Υπεγράφη στις 23/12/2014 (ΦΕΚ 3497) η κοινή Υπουργική Απόφαση για τον «Επιμερισμό ειδικού τέλους στους οικιακούς καταναλωτές, σε περιοχές όπου λειτουργούν ΑΠΕ».

Με την συγκεκριμένη απόφαση, προβλέπεται η απόδοση του ποσού που έχει παρακρατηθεί από τους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας στους οικιακούς καταναλωτές των Δήμων, στους οποίους λειτουργούν οι σταθμοί Α.Π.Ε., μέσω των λογαριασμών κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.
Το συνολικό ποσό, που αφορά στα έτη από το 2010 έως και το 2013, ανέρχεται σε 13.390.731 Ευρώ και αντιστοιχεί σε ποσοστό 1% επί της προ Φ.Π.Α. τιμής πώλησης της ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Τα χρήματα έχουν ήδη παρακρατηθεί από τον ΛΑΓΗΕ και τον Διαχειριστή των Μη Διασυνδεδεμένων Νησιών, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 25 του ν.3468/2006.
Δικαιούχοι της πίστωσης είναι οι οικιακοί καταναλωτές 272 Δημοτικών και Τοπικών Διαμερισμάτων της χώρας, σε συνολικά 111 Δήμους.
Στην κοινή Υπουργική Απόφαση περιγράφεται η διαδικασία προσδιορισμού των δικαιούχων της πίστωσης και οι ενέργειες ανά εμπλεκόμενο Φορέα, για την πίστωση του τελικού ποσού σε κάθε δικαιούχο μέσω των λογαριασμών κατανάλωσης Ηλεκτρικής Ενέργειας.

                                                                                                   

     πηγη..    http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=785&sni[524]=3462&language=el-GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου