Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Οι κάτοικοι τον ΒΡΑΓΚΙΑΝΩΝ κάνουν έρανο για να πίνουν νερό.

Επιστολή διαμαρτυρίας τον κάτοικων Βραγκιανών προς το δήμο. 


Βραγκιανά,  28 Ιανουαρίου 2014






ΠΡΟΣ:
- Τον Δήμαρχο Αργιθέας


- Τους Δημοτικούς Συμβούλους
  Δ. Αργιθέας

Αξιότιμοι κύριοι,

Πέρασε ένας και πλέον χρόνος από τότε που η αρμόδια Υπηρεσία της Περιφέρειας έκρινε ότι το νερό της πηγής «Γκούρας» είναι ακατάλληλο για την ύδρευση των Βραγκιανών, επιβεβαιώνοντας τις μέχρι τότε υποψίες των κατοίκων για μόλυνση της πηγής.

Πέρασε ένας και πλέον χρόνος «διαβουλεύσεων», «υποσχέσεων», «αποφάσεων», «μεγαλόπνοων σχεδίων για γεωτρήσεις», ακόμη και αμφισβητήσεων του πορίσματος της Δ/νσης Υγείας, χωρίς μέχρι σήμερα να αντιμετωπιστεί οριστικά το πρόβλημα…

Εφαρμόστηκε η τακτική «ουδέν μονιμότερο του προσωρινού» και το νερό της πηγής «Γκούρας» εξακολουθεί να είναι ακατάλληλο για πόση!

Σήμερα, όπως γνωρίζετε, την ανάγκη των Βραγκιανιτών για πόσιμο νερό καλύπτει η υδρομάστευση στη θέση «Άμπλας».  Θυμίζουμε ότι ο «Άμπλας» είχε επικουρικό ρόλο στο δίκτυο ύδρευσης κατά τους χειμερινούς μήνες όταν λάσπωνε το νερό της «Γκούρας» και ότι προτάθηκε ως προσωρινή λύση, μετά το πόρισμα της Δ/νσης Υγείας.

Ο «Άμπλας» όμως από βοηθητικός και προσωρινός κατέληξε εξαιτίας της ολιγωρίας σας να είναι η μοναδική και μόνιμη πηγή ύδρευσης των Βραγκιανών.

Μετά τον ισχυρισμό σας πως αδυνατείτε να διαθέσετε 1.000 ευρώ για τον καθαρισμό της υδρομάστευσης στη θέση «Άμπλας» επικαλούμενοι τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και τον περιορισμένο προϋπολογισμό του Δήμου, οι κάτωθι υπογεγραμμένοι λαμβάνουμε την πρωτοβουλία να καλύψουμε το κόστος των 1.000 ευρώ που απαιτούνται για τον καθαρισμό της υδρομάστευσης «Άμπλας», κρίνοντας ότι τα ζητήματα που άπτονται της δημόσιας υγείας είναι ύψιστης προτεραιότητας και δεν χωρούν αδικαιολόγητες… δικαιολογίες!

Λυπούμαστε μόνο για την ψήφο μας, όχι για τον οβολό μας!

Σε αναμονή της απάντησής σας για την άμεση επίλυση του προβλήματος.

Με εκτίμηση,
Οι κάτοικοι Βραγκιανών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου