Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

ΑΜΕΛΕΙΑ Η ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΓΙΘΕΑΣ ;;

Να συγκληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αργιθέας.

Απίστευτο!!!Και όμως συνέβη και αυτό στο Δήμο Αργιθέας. Το Μονομελές πρωτοδικείο Καρδίτσας με την αριθμό 93/13 απόφασή του επιδίκασε σε βάρος του Δήμου το ποσό των 55.866,60 Ευρώ υπέρ Αργιθεάτη εργολάβου .Η απόφαση εκδόθηκε ερήμην, για το λόγο ότι ο δήμος με δική του ευθύνη δεν παρέστη στο Δικαστήριο. Η αγωγή αν και επιδόθηκε στο Δήμο στις 6/2/2012  δεν γνωστοποιήθηκε ποτέ.
Επειδή τo  γεγονός  είναι ιδιαιτέρως σοβαρό και   με έντονη  οσμή  σκανδάλου  που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να   « κουκουλωθεί» καλείται  ο  Πρόεδρος του Δ.Σ.   να συγκαλέσει άμεσα  έκτακτο  δημοτικό συμβούλιο για  να δοθούν απαντήσεις στα παρακάτω ερωτήματα ώστε να ταυτοποιηθούν οι ευθύνες.
 Γιατί ο Δήμαρχος δεν ενημέρωσε ως όφειλε  το δημοτικό συμβούλιο και την Δημαρχιακή επιτροπή προκειμένω να ορισθεί νομική εκπροσώπηση .
 Γιατί δεν ζητήθηκε η άποψη των αιρετών που γνώριζαν το θέμα να καταθέσουν τη μαρτυρία  τους .
 Γιατί δεν τηρήθηκε η προβλεπόμενη διοικητική διαδικασία ,πρωτοκόλληση εγγράφου κ.τ.λ.
Γιατί την ίδια εποχή η Δημοτική αρχή προτίμησε να  επιβραβεύσει τον αντίδικο εργολάβο  με απευθείας αναθέσεις έργων και όχι να έρθει σε διακανονισμό μαζί του ώστε να μην επιβαρυνθεί   ο Δήμος με τους τόκους  που ξεπερνούν σήμερα τις  30.000 Ευρώ.
Είναι αδιανόητο την ώρα που οι δημότες  υπερφορολογούνται χωρίς να απολαμβάνουν τις ανάλογες υπηρεσίες κάποιοι αιρετοί να δείχνουν τόσο μεγάλη ανευθυνότητα (από αμέλεια θέλω να πιστεύω) και να φορτώνουν στις πλάτες των δημοτών μερικές ακόμη χιλιάδες ευρώ  . Τέτοιες καταστάσεις δε μπορούν να χαρακτηρίζουν τη λειτουργία ενός Δήμου μιας  ευρωπαϊκής χώρας…  Τέτοιες καταστάσεις θα μπορούσαν κάλλιστα να αφορούν το Δήμο κάποιας «Ισλαμαμπάντ», το Δήμο κάποιας υποσαχάριας χώρας ή ενδεχομένως τη λειτουργία κάποιου μεσαιωνικού Σουλτανάτου…  Έλεος πια!!!

                                                                                        Μπαμπάτσικος Ιωάννης 


                              Δημοτικός Σύμβουλος Αργιθέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου