Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Η αλαζονεία τις εξουσίας δύστυχος είναι αγιάτρευτη ασθένεια!!!!

Η Αλαζονεία τις εξουσίας σε ολα τα επίπεδα  κεντρικό τοπικό δύστυχος είναι αγιάτρευτη ασθένεια !!             Η ΑΡΓΙΘΕΑ θέλει Δήμαρχο και δημοτικό συμβούλιο που θα ενώνει !!!                           Θέλει ΔΗΜΑΡΧΟ που θα μπορεί να ενώνει όχι να διχάζει. Που θα Υπηρετεί το κοινό καλό. Άρχει πείθοντας με το παράδειγμα του (ξέρει δηλαδή τι ξέρει και κυρίως, τι δεν ξέρει).                            Να Εμπνέει, ενθαρρύνει, καθοδηγεί (δεν άγεται και φέρεται ανάλογα το πολιτικό του συμφέρων ).Να εχει συνεργάτες, όχι «περιβάλλον». Να γνωρίζει την ΑΡΓΙΘΕΑ να γνωρίζει τα προβλήματα τις και να έχει λύσεις.. Να έχει γνώσει άποψη , όραμα, σχέδιο, πρόγραμμα ρομαντισμό «τρέλα» για την ΑΡΓΙΘΕΑ.. Να γνωρίζει λίγο έστω τι είναι τοπική Αυτοδιοίκηση και ποιος ο ρόλος της αυτοδιοίκησης στην τοπική κοινωνία και ποιος ο ρόλος του Δήμαρχου(και όχι να ξεφτιλίζει το ρόλο του δήμαρχου). Η τακτική του μπορεί να διαφοροποιείται ανάλογα με τις συνθήκες, αλλά η στρατηγική του χαράσσεται μακροπρόθεσμα και υπηρετείται με συνέπεια. Έχει απόψεις που μπορεί ενδεχομένως να αλλάζουν, αλλά αξίες που είναι σταθερές..

Φτάνει όχι άλλη αλαζονεία  δεν θέλει  άλλους Αρχηγούς  σωτήρες η Αργιθεα χόρτασε !!!!! Ενα Δήμαρχο και ενα δημοτικό συμβούλιο θέλει  με ταπεινότητα ενότητα όρεξη και κέφι για δουλειά να καθίσει κάτω με συνεργασία να ιεραρχήσει τα προβλήματα του τοπου για να βρει λύσεις μια αρχή και ενα τελος  να συνεργαστεί με τους πάντες να δούμε τι μπορεί να γίνει για αυτόν τον τόπο.. Τα καλύτερα χρόνια χαθήκαν  δεν μπορεί να χαθεί άλλος χρόνος.

Η ΑΡΓΙΘΕΑ δεν θέλει Δήμαρχο που να υπηρετεί τη φιλοδοξία του και το συμφέρον του καθώς και τα συμφέροντα των ανθρώπων και των ομάδων που στηρίζουν την εξουσία του. Να είναι ευφυής υπό την έννοια της πανουργίας. Άρχει, είτε με εξυπηρετήσεις σε πρόσωπα και ομάδες με κάποια ισχύ, είτε με πειθαναγκασμό-εξαναγκασμό των υπολοίπων, είτε συνηθέστερα και με τις δύο μεθόδους. Να υπόσχεται για να  εκμαυλίζει. Να μοιράζει προνόμια θέσεις και έργα σε εμπίστους και υμνητές. Να εκφράζει τις απόψεις που εκτιμά (ή που του υποδεικνύεται από το περιβάλλον του ) ότι θα έχουν τη μεγαλύτερη απήχηση.Και η «στρατηγική» του να υπηρετεί την παραμονή του στην εξουσία και μόνον. Μοναδική του αξία: Το εγώ του η εξουσία.. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου