Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Δελτίο τύπου Συνδυασμού «ΕΝΙΑΙΑ ΑΡΓΙΘΕΑ»



 



                                               Δελτίο τύπου.


ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΑΡΓΙΘΕΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ
                                                      
Προγραμματική–Οργανωτική Συνδιάσκεψη
(Καρδίτσα, Σάββατο 8 Φεβρουαρίου, Ώρα 12:00 )

1.        Επικαιροποίηση «Ιδρυτικής Διακήρυξης». Διάλογος–πορεία προς τις εκλογές της 18ης Μαΐου 2014 – Αποφάσεις.
2.        Σύσταση «Οργανωτικής–Εκλογικής Επιτροπής» για συντονισμό και δράση.

αργιθεάτισσες/αργιθεάτες.
Βρισκόμαστε 100 ημέρες πριν από την κρίσιμη και καθοριστική μάχη των εκλογών της 18ης Μαΐου. Απαιτείται τώρα η πιο δυνατή ενότητα όλων των Αργιθεατών, ανεξάρτητα από τοπική, κομματική ή παραταξιακή καταγωγή.
Με την ομοψυχία που μας διέκρινε, πετύχαμε την ίδρυση του ενιαίου δήμου Αργιθέας. Όμως η λειτουργικότητα του δήμου μας κρέμεται σε μια κλωστή. Πολλά θέματα έμειναν πίσω, δεν προχώρησαν την τετραετία (2011–2014). Ακόμα χωματόδρομοι, έλλειψη κοινωνικών δομών, μη αξιοποίηση των πόρων (Εθνικών, Τοπικών, Ευρωπαϊκών). Είναι ώρα να αφήσουμε πίσω το παρελθόν και να τραβήξουμε μπροστά! Το ΕΣΠΑ-2 (2014-2020) ήδη ξεκίνησε. Το Περιφερειακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας υλοποιείται. Πρέπει να διεκδικήσουμε και να εντάξουμε κρίσιμα έργα άρσης της απομόνωσης της Αργιθέας (διασύνδεση των τριών περιοχών του δήμου, Ανατολική με Δυτική Αργιθέα και Αχελώο), σήραγγα Τυμπάνου, σήραγγα Φραμένου, διασύνδεση περιοχής με όμορους νομούς (Ελληνικά/Βαλκάνο, Γκρόπες, άσφαλτο έως Γέφυρα Καταφυλλίου, έως Φελίκι, Πετρίλο Τροβάτο κ.α). Λύση άμεσα στη «Μεγάλη Σκάλα» Ανθηρού, για την ασφαλή επικοινωνία με την έδρα του δήμου. Άμεση ολοκλήρωση του φράγματος Συκιάς και λειτουργία του ως υδροηλεκτρικού με διεκδίκηση αντισταθμιστικών έργων αποκατάστασης του περιβάλλοντος.
Στις 9/10/2010 τονίζαμε «Σήμερα… ανακοινώνουμε τη μεγάλη Συμμαχία των αυτόνομων Δημοτικών Παρατάξεων των τριών περιοχών της Ενιαίας Αργιθέας (Δυτικής – Αχελώου – Ανατολικής). Συγκροτούμε ψηφοδέλτιο ευρείας αποδοχής, υπερκομματικό και πατριωτικό για την Αργιθέα του 21ου αιώνα. Αφήνουμε πίσω τυχόν διαφορές… εν τη ενώσει η ισχύς! …Καλούμε όλους τους Αργιθεάτες να γίνουν αρωγοί της προσπάθειάς μας και να συμμετέχουν μαζικά…»
Με την πίστη μας αυτή, προχωράμε και σήμερα! Στις εκλογές του 2010 μας τίμησε το 49,5% των δημοτών. Στα 4 χρόνια ασκήσαμε γόνιμη, εποικοδομητική αντιπολίτευση. Δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε από την «απερχόμενη πλειοψηφία (50,5%)». Ούτε για ανάγκη κινητοποίησης στην απογραφή πληθυσμού 2011, ούτε για «Διαπαραταξιακή Δράση», ούτε για διαφανή–έντιμη διαχείριση οικονομικών του Δήμου, για την ανάπτυξη Κοινωνικών Δομών, τη στήριξη του Διοικητικού Προσωπικού, για λογοδοσία και ενημέρωση των Δημοτών…
Αναμφισβήτητα, μας ενώνει όλους η αγάπη για την ορεινή πατρίδα και η διάθεση για προσφορά προς την Αργιθέα των 20 χωριών. Στον αγώνα αυτόν, δεν περισσεύει κανένας, αλλά και ουδείς αναντικατάστατος. Είμαστε όλοι εθελοντές, απλοί στρατιώτες, ισότιμοι αγωνιστές. Διοικητικά μέτρα σε τυχόν διαφωνούντες δεν υπάρχουν στην Παράταξή μας. Όμως ο καθένας (στέλεχος ή μέλος) αναλαμβάνει την ευθύνη των πράξεων και λόγων του. Αναταράξεις, δονήσεις ή και ρωγμές, αντιμετωπίζονται συλλογικά, με διάλογο.
Στην Δημοκρατία (όπως και στην Αυτοδιοίκηση) δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Όταν η «συμπολίτευση» αποτυγχάνει ή κλείνει ο κύκλος της, καλείται, ως εναλλακτική λύση, η δημοτική αντιπολίτευση, για να εφαρμόσει το δικό της σχέδιο. Έφτασε η ώρα της κινητοποίησης, της οργάνωσης για τη νίκη του Μαΐου 2014. Το «συγκεντρωτικό–εδροκεντρικό–αρχηγοκεντρικό» μοντέλο απέτυχε. Προτείναμε το δικό μας «αποκεντρωτικό–συλλογικό–αυτοδιοικητικό» μοντέλο. Με σεβασμό στην αυτονομία των 20 Κοινοτήτων και των 3 Δημοτικών Ενοτήτων. Όλα τα Χωριά ισότιμα και αυτοδύναμα. Επιδίωξή μας η ευρύτερη συνεργασία με όλες τις παρατάξεις, φορείς και συλλόγους της Αργιθέας.
Καλούμαστε να οργανώσουμε τον δήμο απ’ την αρχή. Θα βάλουμε τα δυνατά μας! Η καθημερινότητα (ύδρευση – καθαριότητα – φωτισμός) πρώτη φροντίδα μας. Η κοινωνική πολιτική υπέρ απόρων και μόνιμων κατοίκων, βασική  μας στόχευση. Με ομαδικότητα, συντονισμό, τα τοπικά έσοδα θα προορίζονται υπέρ των Κοινοτήτων (υδροηλεκτρικό Αργυρίου, μισθώματα κεραιών, κ.ά.). Το Δημοτικό Συμβούλιο, ως επιτελικό όργανο συντονίζει, μελετά, διεκδικεί πόρους από την Κυβέρνηση και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, καθώς και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Με το επιχείρημα της Ορεινότητας, διεκδικούμε επιπλέον πιστώσεις και λύσεις. Το δικαιούμαστε (άρθρο 101 παρ. 4 Συντάγματος–Ευρ. Χάρτης–Συνθήκη Λισσαβόνας).
Με βάση τα αποτελέσματα της απογραφής 2011 (πραγματικός πληθυσμός 3.450) πιθανόν πάμε για 17μελές Δημοτικό Συμβούλιο (από 21). 7 έδρες/Δυτική, 6 έδρες/Αχελώος, 4 έδρες Ανατολική, 3 τριμελή ΚΣ (Βραγκιανά, Ανθηρό, Πετρίλο) και 17 Προέδρους (εκπροσώπους).
        Ήρθε η ΩΡΑ, ιδιαίτερα μετά την επιτυχημένη συνάντησή μας στου Κοράκου (27-10-2013) την ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, να προτείνουμε:
1.      Δημιουργία «Συντονιστικής Γραμματείας» που θα απαρτίζεται από τους νυν Δημ. Συμβούλους, τους προέδρους, όλους τους Κοιν. Συμβούλους μας, όλους τους επιλαχόντες υποψηφίους (του 2010), συν τους φίλους που δηλώνουν ενεργή συμμετοχή (εν δυνάμει υποψήφιοι από άλλους χώρους, νεολαία).
2.      Σύσταση «Οργανωτικής–Εκλογικής Επιτροπής» για συντονισμό, οργάνωση  αλληλοενημέρωση, με υπεύθυνους ανά τομέα, ανά Κοινότητα, Ενότητα και περιοχή. 
Σας περιμένουμε στην ανοιχτή – δημόσια «Προγραμματική – Οργανωτική Συνδιάσκεψη» της παράταξής μας. Να συζητήσουμε, να ανταλλάξουμε ιδέες και προτάσεις, να συνθέσουμε διαφορετικές απόψεις, να επιβεβαιώσουμε την Παναργιθεάτικη Ενότητα για τη ΝΙΚΗ, με βιώσιμη πρόταση. Για ένα ψηφοδέλτιο ευρύτατης αποδοχής και οικουμενικής στήριξης. Όλοι οι εργατικοί, οι ενεργοί, οι έντιμοι και αποτελεσματικοί χωράνε στη μεγάλη μας Παράταξη.
Η «Μεγάλη Μάχη» της Αργιθέας πρέπει να κερδηθεί! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για την  ΑΡΓΙΘΕΑ!
Για την «ΕΝΙΑΙΑ ΑΡΓΙΘΕΑ»

Λάμπρος Γ. Τσιβόλας.

1 σχόλιο: